Nå har vi vært på Gran Kanaria i litt over en uke. Først på anker utenfor Anfi del Mar, og nå i marina i Puerto Rico. Her er det liv og røre kan man si. En god del lyserosa turister på strendene og her gjør man seg lettere forstått på norsk enn på spansk eller engelsk.
Dette var utsikten fra ankringen vår i Anfi del Mar. Gjett om vi ble lei vannscootere som suste forbi tidlig og seint med hylene jenter på bananbåt. Vi har hørt rykter om at bare i lille Anfi del Mar, oppholder det seg 10 000, nordmenn. Noen har hytte på fjellet….
Vi har vært på tur fra 1.juni i år. 25.juni forlot vi Norge med planer om ikke å se det landet vårt igjen på kanskje så mye som tre år. (ja, jeg har vært en uforutsett snartur i Oslo). Vi har seilt rundt 3000 nautiske mil og befinner oss utenfor kysten av Afrika. Med det i bakhodet er det veldig morsomt å gå i butikkene her.
Vi gikk på en smell og kjøpte alt for mye leverpostei. Det er ikke samme priser som i Norge for å si det sånn. Og så må vi jo bare kjøpe en brunost før vi drar videre. Vi har akkurat spist opp den siste vi hadde med fra Norge.
Ellers nærmer neste lange havkryss seg med stormskritt og vi forbereder oss som best vi kan. Vi forlater jo “Europa” og setter kurs for Gambia i Afrika, en seilas på omkring en uke. Og det bare om under en uke. Etter opphold i Gambia blir det Kapp Verde og så den lange etappen over Atlanteren til Karibien.
En av forberedelsene har vært å gjøre påhengsmotoren og jolla mindre attraktive for uerlige sjeler. Så her slapp jeg “Picasso” løs med kosten. Jolla har fått klengenavnet Hokus Pokus, og påhengern, Filliokus.
Det ble jo aldeles nydelig. I allefall ikke så lett å få solgt denne på uerlig vis. Andre forberedelser har vært vasking av ferskvannstanker, søm av jollebag, ankerlinebeskyttelse, veggheng for vindrorfløy og gjesteflagg, og ikke minst jobben med å sy ny UV-duk på genoaen vår. Før vi fikk sydd noen ting derimot måtte symaskina opereres. Det er ikke mye ombord som slipper unna saltvann. Noen dråper hadde like så godt funnet veien inn i maskina og satt fast stingbreddevelgeren og fikk maskina til kun å kjøre baklengs!
Litt CRC fiksa heldig vis det problemet og maskina har fått kjørt seg godt etter det. Litt forberedelser gjenstår ennå, for eksempel riggskjekk. Den største jobben av alle derimot, klassikeren bunkring av mat, fikk vi gjort i går. Gjett om båten stod på hodet.
Vi var heldige å komme i kontakt med en spanjol her nede sammen med Eventyr, og denne spanjolen lånte oss to medlemskort til butikker hvor kun bedrifter som feks restauranter får handle. Det vil si store kvanta for en billig penge. Ett eksempel på hva vi har kjøpt kan være 30 bokser langtidsmelk, 40 bokser hakket tomat, 40 bokser erter, 40 bokser champinjong osv. Nå har vi tørrmat og hermetikk for en halv evighet og det er jo greit. I allefall når vi fikk handlet ganske billig.
Her merkes hermetikkboksene så det er lett å se hva man har når de stables oppå hverandre. De forsvant alle sammen på underlig vis ned i sofabenken. Rart hvor mye det er plass til.
I kveld skiller vi lag med Eventyr, som vi nå har seilt sammen med siden Spania! Det blir utrolig rart etter så mye gøy vi har hatt sammen. Etter to måneder og ti dager hvor vi har vært sammen hver dag og spist middag hos hverandre blir det unektelig litt rart å dra hver sin vei. De setter kurs for Las Palmas og forberedelser til ARC. (Atlantic Ralley for Cruisers) som går av stabelen 24.november. Vi gleder oss til vi møter dere igjen i Karibien! Da bli det BARTFÆST!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar