onsdag 5. mars 2014

Karneval på Martinique!

 

IMG_6205IMG_6166 IMG_6175 IMG_6189   Nå er vi på Martinique, og de siste fire dagene har de feiret karneval her. Vi ankret opp utenfor Fort de France som er hovedstaden for anledningen. Vi kom en dag før Eventyr, så første dag på karneval var det bare oss, og masse, masse festglade Martiniquere. Her er tydelig vis alt lov. Menn kler seg ut som kvinner, kvinnene har nesten på seg ingen ting, det er utrolig høyt støynivå og masse farger. Det er som et 17.mai-tog på steroider blandet med gay-parade, rånebiltreff og bytt ut isen med rom.

Eventyr kom dagen etter og ble med på morroa.

IMG_6257IMG_6247  

Du vil ikke ha en sånn volvo da pappa? Du kan jo bygge om 740’en. Kul ikke sant! Vet ikke om biltilsynet er helt enig men… Sånne ombygde rånebiler uten tak og uten eksosanlegg var det også mange av i toget. Stappa fulle av ungdomer på tak og panser. Og de hadde konkurranse om å ruse mest mulig og få mest ettertenning.

Så etter å ha vært på karneval i to dager drister vi oss til å delta og kler oss ut! Tema for tredje dagen var rødt, så alle må ha på noe rødt. Siden vi tross alt er på seiltur slang vi på et visst maritimt preg også.

IMG_6258

Det er litt av noen fokkeslasker ombord i MariMagi og Eventyr! Det er morro og kle seg ut, men kjenner at jeg begynner å bli litt i gamleste laget til slike korte skjørt. Heldig vis er det ingen som kjenner oss her på Martinique, og vi skilte oss ut på hudfargen mer enn antrekket.IMG_6263 IMG_6266

Vi er klare for en fest. Vi varmer opp med litt boccia i parken før togene setter i gang.

IMG_6270   P1050070

IMG_6286

Noen har virkelig gjordt seg flid med kostymet. Noe som forrvirret oss vante 17.mai gjengere var at plutselig sporet toget av og gikk i en helt annen gate. Før det like fort snudde tilbake til den første gaten igjen. Se for deg det i Oslo, at toget plutselig sjener oppover Universitetsgata… Det vi fant ut måtte være årsaken var rett og slett at noen av trommekorpsene eller kostymegruppene syns det gikk for treigt med de foran og rett og slett tok en forbikjøring. Men fortvil ikke, du får med deg alt. Hvert innslag i toget går runden minst to ganger, ofte tre. Og her er alt litt sånn etter karibisk tid, så innimellom må du vente fem-ti minutter på neste innslag. Men da har du alltids tid til å kjøpe en crepe eller en øl.

P1050074IMG_6295  P1050078 P1050095

Siden temaet denne dagen var rødt, var det mange djevler ute og gikk. Men det var masse andre innslag også, politiske, yrker, og aktuelle innslag, som det faktium at Denguefeber er blitt utbredt i Karibien. En sykdom som smitter via mygg.

IMG_6288 IMG_6291 IMG_6299 IMG_6301

“Det går alltid et tog” stemmer bedre her enn i Norge. Togene startet kl tre. Det vil si heller ikke her alltid i rute. Men det skal de ha, de gir seg ikke. Etter at korpsene har begynt på sin tredje runde og solen begynner å gå ned, slenger flere og flere seg med til rytmene og danser i vei etter korpsene. Dette skjer litt sånn på kryss og tvers i sentrum, til man får et uvisst anntall svære dansende masser som beverger seg gjennom gatene. Vi slengte oss selvfølgelig med. Utrolig gøy!

IMG_6328P1050116  IMG_6331 

Slik holdt de standhaftige på til de små timer. Vi jolla hjem litt før det. Men dette er ikke alt vi har gjort på Martinique. Vi har jo snart vært her en uke. Vi startet den med vaffelkalas ombord hos oss. Med Eventyr, Panta Rhei og Albatros på besøk. Vaffelpressa får kjørt seg.

 IMG_6089 IMG_6091

Ellers har vi slappet av og kost oss sammen med Eventyr. Vi har padlet i mangroveskogen. Et eventyrlig vakkert og litt småskummelt sted. Med fugler, masse krabber, edderkopper og kyr.

IMG_6096  IMG_6098 IMG_6108 IMG_6124

Jeg og Elisabeth haiket til nærmeste kjøpesenter en dag og hadde en etterlengtet vindusshopping/shopping runde. Utrolig deilig med litt europeiske goder midt i Karibien. Martinique er jo fransk. Elisabeth var flink pike, jeg ikke så flink… Men det var en så fin kjole, og den var jo på salg…:)

P1040950

Jørgen og Anders har kost seg med litt mekking.

IMG_6335 P1040953

Og jeg har fått sydd litt. Jeg har også hatt sykurs for Thorvald som har lært å sy inn, og legge opp bukser. Og for Elisabeth som har sydd en t-skjorte om til skjørt.

IMG_6083

IMG_6150

Nå tenker vi straks å dra videre til neste øy vi vil besøke, Dominica. Litt lenger nord i rekken av Karibiske øyer.

Ship ohoy! til neste gang.

IMG_6262

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar